V současnosti patří ŠK Teplice k nejpočetnějším, ale také nejúspěšnějším oddílům Ústeckého kraje. V seznamu členů najdeme zkušené hráče i talentované začátečníky.
Družstvo ŠK Teplice A hraje 2. ligu, v sezóně 2009/2010 si dokonce vyzkoušeli sílu 1. ligy. Na soupisce dostávají šanci také dorostenci a dokonce i ti nejlepší žáci. Tepličtí muži bodují  v krajských přeborech družstev v rapidu i v bleskovém šachu. Další družstva soutěží v nedělních krajských přeborech I  a III. třídy.


ŠK Teplice získává zájemce o šachovou hru i mezi mládeží. Naši žáci hrají 1. ligu družstev mladšího dorostu již od počátku soutěže, na pár sezón se probojovali i mezi absolutní republikovou extraligovou špičku. Mezi členy ŠK Teplice najdeme medailisty z mistrovství republiky mládeže, kteří reprezentovali Českou republiku i na mistrovství  Evropy a Evropské unie. Poháry a medaile z krajských přeborů získali také Martin Krutský, Jan Václavík, Vladimír Veverka, Lada Semová, Linda Slívová, Lucie Očenášová, Jakub Šťastný i  další členové ŠK Teplice. Linda je aktuálně již po třetí úřadující mistryní Čech. Vládík je medailista z Mistrovství ČR 2021 v klasickém šachu, Linda získala stříbro na Mistrovství ČR v rapid šachu.


Náš oddíl patří také k aktivním pořadatelům turnajů. Klubový přebor v bleskovém šachu slouží k setkávání hráčů různých generací. Čtvrtý čtvrtek ve čtyři je náborový turnaj určený začátečníkům. Žáci a dorostenci z celého Ústeckého kraje i dalších regionů rádi jezdí na Velkou cenu čtyřčlenných družstev i Grand Prix. V Domě kultury můžete spatřit šachové souboje při Memoriálu Antonína Drvoty v rapid šachu.


Oddíl ŠK Teplice vydal v roce 2012 knihu Mezinárodní mistr Jindřich Trapl, ve které kolektiv autorů vzpomíná na nejlepšího teplického šachistu všech dob, na mistra světa i Evropy, skvělého trenéra mládeže a úžasně skromného člověka. V roce 2013 hostovala v družstvu teplických mladších žáků vnučka pana Jindřicha Trapla Andrea Staněčková, členka KŠ Říčany, pomohla týmu k stříbrným medailím a postupu na mistrovství republiky.


O medailích teplických milovníků čtyřiašedesáti polí se často dozvídají i čtenáři regionálního tisku, naši jednotlivci i kolektivy získali již několikrát ocenění v anketě O nejúspěšnějšího sportovce Teplicka. O našich nejlepších žácích a dorostencích se často píše na stránkách Gymnázia Teplice a základních škol našeho regionu.
Máte to kousek do města, které založila královna Judita, a chcete si zkusit základní tahy královské hry? Přijďte mezi nás do našeho šachového klubu !

Zobrazení: 3071